Φίλοι μου....
Αυτό είναι ένα ανεξάρτητο ιστολόγιο
που δεν διεκδικεί δάφνες αποκλειστικής, έγκαιρης και σφαιρικής ενημέρωσης.
Είναι μια προσπάθεια πληροφόρησης και προβληματισμού με καλές προθέσεις,
αποτελώντας παράλληλα μια πρόταση αντίστασης και διαφυγής από την μοίρα που μας ετοιμάζουν.......
Β. ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ

ο καιρός, σήμερα...

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκης: Σήμερα έγινε σημαντικό βήμα για την εκτέλεση της συμφωνίας

REUTERS/Yves Herman
Σημαντικό βήμα για την επιτυχή εκτέλεση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου χαρακτήρισε το σημερινό Eurogroup ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από τις Βρυξέλλες. 
Όπως σημείωσε ο Έλληνας υπουργός «από το πρωί της Τετάρτης ξεκινούν οι τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες», ενώ ανέφερε πως δεν τον ενοχλεί το γεγονός ότι κάποιοι Ευρωπαίοι συνάδελφοί του χρησιμοποιούν τον όρο «τρόικα». «Το αν κάποιοι συνάδελφοί μου χρησιμοποιούν από συνήθεια τον όρο τρόικα δεν με πειράζει, εμείς δεν τον χρησιμοποιούμε» δήλωσε. 
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως θα δεχθεί στην Αθήνα εκπροσώπους των θεσμών για συνομιλίες«Προφανώς θα διατηρήσουμε δεσμούς με θεσμούς, αλλά όχι να έρχονται από κοινού και να προσπαθούν να εφαρμόσουν πολιτικές που απέτυχαν» συμπλήρωσε. 
Όσον αφορά στις αναφορές των Ευρωπαίων αξιωματούχων για τη χαμένη περίοδο των δύο εβδομάδων, από τις 20 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως η ελληνική πλευρά δεν σπατάλησε χρόνο. «Και πολύ γρήγορα αντιδράσαμε δεδομένων των καταστάσεων που κληρονομήσαμε» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών. 
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος που είχε αφήσει ανοιχτό, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι «είπα ότι θα απευθυνθούμε στον λαό όταν ρωτήθηκα τι θα κάνουμε αν οι εταίροι απορρίψουν κάθε μία από προτάσεις για μεταρρυθμίσεις», σημειώνοντας πως από τη στιγμή που οι εταίροι δεν απέρριψαν τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις, πριν και μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, με τους κ. Μοσκοβισί, Ντράγκι, Τόμσεν, Σόιμπλε και Ρέγκλινγκ, με στόχο να βρεθεί κοινός τόπος για να προχωρήσει η απαιτούμενη διαδικασία, με σκοπό τη θετική κατάληξη για την ευρωζώνη. 
Διέψευσε επίθεση Σόιμπλε και μονομερείς ενέργειες
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών διέψευσε ότι υπήρξε επεισόδιο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσον αφορά στις ελληνικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. «Ο κ. Σόιμπλε δεν μου έχει επιτεθεί ποτέ και ούτε αυτό συνέβη σήμερα, η απάντηση που του έδωσα πιστεύω ότι τον κάλυψε αλλά θα πρέπει να τον ρωτήσετε και τον ίδιο» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες αλλά και από την άλλη δεν μπορούμε να ζητάμε την άδεια για να κάνουμε και το παραμικρό. Η διαβούλευση θα γίνεται όταν μπαίνει θέμα δημοσιονομικής ή χρηματοπιστωτικής ισορροπίας. Θα προσπαθούμε να ενημερώνουμε για τα πάντα αλλά η κυβέρνηση θα νομοθετεί στο πλαίσιο της λαϊκής κυριαρχίας που είμαστε δεσμευμένοι να σεβαστούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδω: