Φίλοι μου....
Αυτό είναι ένα ανεξάρτητο ιστολόγιο
που δεν διεκδικεί δάφνες αποκλειστικής, έγκαιρης και σφαιρικής ενημέρωσης.
Είναι μια προσπάθεια πληροφόρησης και προβληματισμού με καλές προθέσεις,
αποτελώντας παράλληλα μια πρόταση αντίστασης και διαφυγής από την μοίρα που μας ετοιμάζουν.......
Β. ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ

ο καιρός, σήμερα...

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Θες λεφτά; Πάρε τα… μόρια μου!

Ο υπουργός Παιδείας, αναζητά εργαζόμενους που δεν θα τους δώσει απολύτως τίποτα, ούτε Ευρώ! Για αυτή φαεινή ιδέα που μόνο στην Ελλάδα της κρίσης μπορούσε να ειπωθεί, γράφει στο rebuke.gr ο Σταύρος Χόνδροθύμιος.


















Οι  εποχές αλλάζουν και ο κόσμος προοδεύει. Νέα δεδομένα στον εργασιακό χώρο φέρνει η
επαναστατική σκέψη του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος προσφέρει απλόχερα δουλειά. Θα μου πείτε, σίγα την πρωτοτυπία, σε όλη τη γη προσφέρεται εργασία, απλά αλλάζουν οι συνθήκες και το αντίτιμο. Εδώ όμως κρύβετε το μυστικό. Ο υπουργός Παιδείας, αναζητά εργαζόμενους που δεν θα τους δώσει απολύτως τίποτα, ούτε Ευρώ!
Σε μεγάλη… ρέντα είναι αυτές τις μέρες το Υπουργείο Παιδείας, με τα αλλεπάλληλα αυτογκόλ που σημειώνει, να γράφουν ιστορία! Τη μία ο υπουργός διατάζει ΕΔΕ και προκύπτει ότι «ένοχος» είναι ο ίδιος, ενώ την άλλη ο υφυπουργός Στύλιος χάνει την… μπάλα στη βουλή, λέει στην Κανέλλη ότι της χρειάζεται… Κασιδιάρη και οδηγείται σε παραίτηση. Αλλά το νέο… κρούσμα κάνει τα προηγούμενα να φαίνονται πταίσματα! Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Λοβέρδος ψάχνει… θύματα για να εργαστούν (στο δημόσιο παρακαλώ) τσάμπα!
Να λοιπόν που σιγά σιγά μαζί με την ανάπτυξη που έρχεται, επανέρχονται και οι ηθικές αξίες σε αυτή τη χώρα. Στο βωμό του χρήματος, η… νεόπλουτη Ελλάδα είχε λησμονήσει ότι σε μερικούς τομείς η απασχόληση, δεν είναι απλά ένα επάγγελμα, αλλά κυρίως λειτούργημα! Όπως αυτό των ιατρών για παράδειγμα, των δημοσιογράφων, των ιερέων και των εκπαιδευτικών, που ναι μεν οι επαγγελματίες αμείβονται για να προσφέρουν τις υπηρεσίες του, αλλά παράλληλα προσφέρουν και στο συνάνθρωπο! Κάπως έτσι μάλλον το φαντάστηκε ο υπουργός και σκέφτεται (σοβαρά;) να καταφύγει στη λύση των εθελοντών εκπαιδευτικών για να καλύψει τα κενά στα σχολεία.
Ένα βήμα μπροστά πήγε τις εργασιακές συνθήκες με αυτήν την οπτική του ο Λοβέρδος και μετά από χρόνια το όνομά του σίγουρα θα μνημονεύεται στους μεγάλους μεταρρυθμιστές της ανθρωπότητας στο συγκεκριμένο τομέα! Δεν έχει ξαναγίνει, σε καμία χώρα του πλανήτη, το κράτος να προσφέρει εργασία χωρίς να πληρώνει απολύτως τίποτα! Για να καταλάβετε, σκοπεύει να αναζητήσει εθελοντές εκπαιδευτικούς που θα δεχθούν να εργαστούν…  δωρεάν προκειμένου να καλυφθούν οι περίπου 1.100 κενές θέσεις που υπολογίζεται ότι υπάρχουν στα σχολεία της χώρας. Ψάχνει για… αφελείς δηλαδή, γιατί καλός είναι ο εθελοντισμός δεν λέω, αλλά για να προσφέρουμε στους έχοντες ανάγκη και όχι να βοηθήσουμε αυτούς που μας έχουν καταντήσει να έχουμε ανάγκες τις οποίες μάλιστα πολλές φορές δεν μπορούμε να καλύψουμε!
Ο λόγος που θα προβεί σε αυτήν την κίνηση, είναι το γεγονός ότι  δεν έχει κονδύλια. Ενώ ο κοσμάκης έχει κονδύλια και μπορεί να βάλει… πλάτη! Βέβαια , μην πάει ο νους σας στο κακό , ότι θέλει να τους κοροϊδέψει και να τους εκμεταλλευτεί, γιατί όπως λέει, προτίθεται για την εργασία τους να τους ξεχρεώσει με…μόρια! Όχι  κακεντρεχείς, μην χασκογελάτε τώρα, επειδή σκεφτήκατε πρόστυχα! Μόρια που θα τους βοηθήσουν να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης όταν – και εφόσον – γίνουν προσλήψεις! Ε αν αυτό δεν είναι πολιτικό θράσος κύριε Λοβέρδε, τότε τι είναι;
Όμως φίλοι μου, μην ανησυχείτε, γιατί ο… πολυμήχανος υπουργός μας, δεν σταματά να κατεβάζει ιδέες. Στην ίδια συνέντευξή του υποστήριξε: «Αξεπέραστο το πρόβλημα. Τι να κάνω; προσπαθώ κατ’ αρχήν να βρω μια λύση που δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα, αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσει, σκέφτομαι ότι αν βρεθώ σε αδιέξοδο το μόνο που απομένει είναι να απευθυνθώ στον ανώνυμο εκπαιδευτικό ζητώντας την εθελούσια συνεισφορά του». Τι μας λέει λοιπόν; Ότι κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι θα προχωρήσει, δεν μας το γνωστοποιεί, άρα, το… plan b που μας αποκάλυψε , θεωρεί ότι θα… προχωρήσει! Τα σχόλια περιττεύουν…
Απλά να σας ενημερώσω κύριε υπουργέ, ότι έξω δεν έχει 34 βαθμούς, ο κόσμος δεν κάνει διακοπές και πια δεν είναι καλοκαίρι, αλλά βρισκόμαστε στο Νοέμβριο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εδώ και σχεδόν δύο μήνες έχουν αρχίσει τα μαθήματα στα σχολεία και εσείς όχι μόνο δεν έχετε ακόμα καλύψει τα κενά (ως οφείλατε), αλλά έχετε ένα μυστικό πλάνο, το οποίο δεν ξέρετε αν θα προχωρήσει. Στην συνέχεια, αφού περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα καταφύγετε στο δεύτερο πλάνο σας, θα αναζητήσετε εθελοντές και ακόμα και να τους βρείτε, μέχρι οι άνθρωποι αυτοί αναλάβουν καθήκοντα, τότε πάμε για… του χρόνου! Στην καλύτερη περίπτωση δηλαδή θα λυθεί το ζήτημα στο δεύτερο μισό της σεζόν ή αλλιώς με τη νέα σχολική χρονιά! Φοβερό πλάνο, εξαιρετικός προγραμματισμός, εύγε!
Τελικά μου έδωσε ιδέα ο υπουργός μας και λέω να πράξουμε όλοι ότι αυτός. Αν έχουμε δηλαδή αξεπέραστα προβλήματα να… αγγαρεύουμε τους γύρω μας. Αλήθεια κύριε Λοβέρδε, εσείς που βρίσκετε τόσο εύκολα εθελοντές, μπορείτε να μου βρείτε έναν να κάθετε να δουλεύει αμισθί μέχρι το καλοκαίρι στο μαγαζί του θείου μου; Αν ναι, δεσμεύομαι δημόσια πώς όταν με το καλό στρώσουν οι δουλείες του, θα τον έχει ψηλά στη λίστα για πρόσληψη!
Και κάτι τελευταίο, που προφανώς δεν μπορείτε καν να διανοηθείτε κύριε υπουργέ. Ο εθελοντής που ζητάτε είναι άνεργος εκπαιδευτικός, οπότε ή αναζητάτε… χομπίστες, ή κάποιους που είτε δεν έχουν εισόδημα και δεν θα αποκτήσουν από εσάς, είτε θα πρέπει να αφήσουν την προσωρινή εργασία τους με την οποία βγάζουν τα προς το ζην και να σας ακολουθήσουν πιστά στο όραμα σας για αυτήν τη…ΝΕΑ Ελλάδα! Πως ακριβώς θα βιοποριστούν αυτοί; Θα πληρώνουν τους φόρους σας με μόρια ή το σούπερ μάρκετ με υποσχέσεις και… φέσια, που θα ξεπληρώσουν, όταν και εφόσον προσληφθούν; Μάλλον δεν ζείτε στην ίδια χώρα με μας…
Σας χαιρετώ με μια απορία που θα μείνει αναπάντητη: Οι εθελοντές, θα λογίζονται ως άνεργοι, ή αφού θα απασχολούνται επαγγελματικά (ακόμα και υπό αυτούς τους όρους), θα μειωθεί –έστω και λίγο- στους πίνακες το ποσοστό ανεργίας εξαιτίας τους και θα πανηγυρίζει η κυβέρνηση;
Αστειότητες…
Πηγή :http://rebuke.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδω: