Φίλοι μου....
Αυτό είναι ένα ανεξάρτητο ιστολόγιο
που δεν διεκδικεί δάφνες αποκλειστικής, έγκαιρης και σφαιρικής ενημέρωσης.
Είναι μια προσπάθεια πληροφόρησης και προβληματισμού με καλές προθέσεις,
αποτελώντας παράλληλα μια πρόταση αντίστασης και διαφυγής από την μοίρα που μας ετοιμάζουν.......
Β. ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ

ο καιρός, σήμερα...

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Αρχισαν τα "όργανα" για την Γερμανία; Ανησυχία για κύμα χρεοκοπιών γερμανικών εταιρειών στον ευρω-Νότο

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία κατάφερε να «επιζήσει» της οικονομικής κρίσης, αισθάνεται πλέον στο «πετσί της» τη μειωμένη ζήτηση   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Βερολίνο, Γερμανία
Κύμα χρεοκοπιών για γερμανικές επιχειρήσεις σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία, αναμένει η γερμανική εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων Euler Hermes, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Η εταιρεία εκτιμά ότι ο αριθμός των χρεοκοπιών θα αυξηθεί το 2013 κατά 33% περίπου, ενώ θεωρεί υπαρκτή την απειλή για στάση πληρωμών ύψους 31 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο της Ευρωζώνης, η εκτίμηση της Euler Hermes αναφέρει αύξηση των στάσεων πληρωμών κατά 21%, ενώ για το εσωτερικό της Γερμανίας μόλις κατά 1%.

Σταθεροποίηση το α΄τρίμηνο

Πάντως, στο εσωτερικό της Γερμανίας τα πράγματα είναι καλύτερα.
Η οικονομία σταθεροποιήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών τη Δευτέρα, παρόλο που, όπως τόνισε, η ζήτηση και η κατανάλωση δεν αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με το 2011.
Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία κατάφερε να «επιζήσει» της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη, αισθάνεται πλέον στο «πετσί της» τη μειωμένη ζήτηση.
«Μετά από μια σημαντική οικονομική ύφεση στα τέλη του περασμένου έτους, η συνολική οικονομική δραστηριότητα στη Γερμανία φαίνεται ότι σταθεροποιήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών στη μηνιαία έκθεσή του.
 ο γερμανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,6% κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012, καθώς προκλήθηκε σύγχυση στις εταιρείες από την κρίση στην Ευρωζώνη, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν λιγότερες επενδύσεις και να μειωθεί η εμπορική δραστηριότητα.
«Κοιτάζοντας τους πραγματικούς οικονομικούς δείκτες, φαίνεται ότι η γερμανική βιομηχανία δεν έχει ακόμα ξεπεράσει πλήρως αυτή την αδύναμη φάση», αναφέρεται σε έκθεση του υπουργείου.
«Αλλά τα δεδομένα δείχνουν ότι η οικονομία θα ανακάμψει μέσα στο έτος», αναφέρει το υπουργείο, θέλοντας να ανακτήσει την εμπιστοσύνη στις βιομηχανίες.
Η κυβέρνηση έχει προβλέψει ότι η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί κατά 0,4% εφέτος. Η Γερμανία πρόκειται να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο του έτους στις 15 Μαΐου.
Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδω: